Råd til besøkande

Råd til kommunale helse- og omsorgsinstitusjonar frå FHI

Råd til besøkende
• Besøkende bør holde avstand til andre og anbefales å bruke munnbind ved besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner ved opphold i fellesareal.
• Det bør tilrettelegges for besøk hos beboere. Besøkende til beboere forholder seg til råd som til befolkningen ellers, og bør ikke komme på besøk dersom de har infeksjonssymptomer. Se Smittevernråd til befolkningen.
• Besøkende, uavhengig av vaksinasjonsstatus, som er definert som nærkontakter med smitte i husstand/tilsvarende nær bør som hovedregel ikke komme på besøk. Individuelle vurderinger bør gjøres, for eksempel ved alvorlig sykdom. Besøk avtales med avdelingen på forhånd, og den besøkende bør ha negativ SARS-CoV-2-test og bruke munnbind. Se Råd til deg som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær
• Besøkende som er definert som øvrige nærkontakter kan komme på besøk om de tester seg i henhold til råd, ikke har symptomer,  se Råd til deg som er øvrig nærkontakt.
• Besøkende som er i innreisekarantene kan som hovedregel ikke komme på besøk (iht. covid-19-forskiften). Individuelle vurderinger bør gjøres for eksempel ved alvorlig sykdom. Besøk avtales med avdelingen på forhånd, og den besøkende bør ha negativ SARS-CoV-2-test og bruke munnbind.