Ål kommune

- kulturkommunen

Mi side  Kontrast   English   Kart   Nettstadkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Er du handverkar?

Retningslinjer for handverkarar frå 19.mars 2020

Retningslinjer og råd for håndverkere under koronautbruddet  

Mange håndverkere opplever nå at de forebyggende tiltakene og den smittesituasjonen vi er i medfører en stor utfordring med å levere tjenester og opprettholde en drift.
Vi har her laget noen retningslinjer som gjelder fra i dag 19.mars. Varigheten er vanskelig å si noe om men vi er nå i en slik fase at dette er det som blir normalen for en lengre periode.  

Det er ingen vedtak som sier at håndverkere ikke skal jobbe eller stenge sin virksomhet. Det er heller tvert imot noen virksomheter som bør holdes oppe for å sikre samfunnskritiske funksjoner som for eksempel sikre at alle har strøm og vann/avløp.  

Men det er satt veldig strenge restriksjoner, anbefalinger og råd for sosial omgang med hverandre og bevegelse i samfunnet. Her har vi listet opp det viktigste som en veileder for håndverkere i Hallingdal.  

Ved disse situasjonene kan du ikke gå på jobb:   

  • Hvis du får feber eller luftveissymptomer skal du være hjemme til ett døgn etter at du er frisk.
  • Er du satt i hjemmekarantene av ulike årsaker fordi du har vært i en situasjon der smitte kan ha skjedd skal du ikke gå på jobb men være hjemme.
  • Har du påvist covid-19 skal du isoleres hjemme og du kan selvsagt ikke gå på jobb.  

Hensyn, råd og anbefalinger  

Dersom du ikke er i en av de kategoriene som er skissert over kan du gå på jobb men med noen hensyn:  

  • Skal du hjem til noen å utføre håndverksmessige tjenester skal du ikke gå inn i et hjem som er i noen av de kategoriene som er skissert over. Ta en telefon og sjekk dette ut før du reiser hjem til noen. 
  • Vask alltid hendene mellom hvert oppdrag. 
  • Ikke jobb flere enn to sammen på en mindre byggeplass og hold god avstand. På en større byggeplass der man har adskilte soner man jobber i kan dette utvides. 
  • Oppdager man at en ansatt i ettertid blir syk med luftveissymptomer og har jobbet sammen med flere på en byggeplass skal ikke de andre i karantene om de er friske. 

Vi minner om at det fortløpende blir lagt ut informasjon på våre nettsider. Kommunene i Hallingdal har opprettet en egen telefonlinje for spørsmål om Covid-19 (Koronaviruset), tlf.: 3208 5050.

Oppdatert informasjon nasjonalt er å finne på fhi.no.

Mvh Geir Strømmen, kommuneoverlege

Retningslinjer for håndverkere i Hallingdal.pdf